Mer agurknytt

Tekst: Bjørn Ove Finseth Foto: Jared Elgvin

I en tidligere sak så vi at Jared hadde satt i gang et spennende prosjekt med å dyrke urter og grønnsaker her på vulkanøya. Salat og basilikum har vært spiseklart en stund men i helga kunne en høste den største agurken så langt. Den største av de 17 agurkene på agurkplanten hadde nå vokst seg til 8 cm og dermed måtte den prøvesmakes. Rett etter kveldsmaten på lørdag ble agurken skivet opp og besetningen fikk smake på vidunderet. Og det var en smakseksplosjon av en opplevelse å putte denne så alminnelige grønnsaken i munnen. De siste agurkene som kom opp med siste fly er for lengst fortært så det var godt å få kjenne agurksmaken igjen. En kan nå begynne å undre seg over hvor langt kan en nå. Den frukt/grønnsak som oftest blir savnet og som folk gleder seg til å få spise igjen når det kommer fly eller båt opp hit, er banan. Kan det bli mulig å dyrke banan i dette systemet også? Det er sikkert vanskelig med dagens teknologi, men hvem vet? Kanskje kan de varme gassene som siver opp på Eggøya, kanaliseres inn i et drivhus? Vi bare tenker litt høyt….

Den første agurk som er høstet i et av vinduene på Jan Mayen.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *