De fleste er nysgjerrige på været, kanskje aller helst om hvordan været blir i dagene fremover. YR.no er et utmerket verktøy til dette, men for noen kan det være spennende å lese om hvordan været virkelig var. Så her kommer utvalgte data fra Meteorologisk institutt.

Arktis – november 2021

Jan Mayen var den varmeste stasjonen med en gjennomsnittstemperatur på -1,1 °C (0,1 °C under normalen).   

Svalbard lufthavn hadde et gjennomsnitt for måneden på -9,8 °C, som er 3,4 °C under normalen. På Hopen var månedstemperaturen -6,5 °C, som er 2,2 °C under normalen. Bjørnøya endte 1,8 °C under normalen, med en middeltemperatur på -3,2 °C. Ny-Ålesund hadde en middeltemperatur på -9,5 °C, som er 2,8 °C under normalen. På alle disse fire stasjonene var årets november den kaldeste siden 2010.   

Månedens høyeste maksimumstemperatur ble målt 14. november. Jan Mayen registrerte da 5,2 °C. Den laveste minimumstemperaturen ble målt i på Sveagruva med -24,6 °C den 25. november. 

Jan Mayen registrerte mest nedbør av de arktiske stasjonene med 83,0 mm (19 % mer nedbør enn normalt). Bjørnøya fikk nest mest med 68,5 mm (49 % mer nedbør enn normalt). Hornsund var tørrest med 8,9 mm (ingen normal ennå).   

  Ny-Ålesund målte størst døgnnedbør av de arktiske stasjonene med 46,5 mm den 10. november. Dette er den nest største døgnnedbøren som er registrert. Rekorden er 86,8 mm som ble målt 8. november 2016. 

Kilde: https://www.met.no/publikasjoner/met-info – se : 11-2021: Lars Grinde, Jostein Mamen, Ketil Tunheim
Været i Norge – Klimatologisk månedsoversikt November og høstsesongen 2021

Utvikling i middeltemperatur og nedbør på Jan Mayen fra 1921 til i dag. Kilde: Norsk Klimaservicesenter (seklima.met.no).

Vi takker Elisabeth på «metten» for formidling av disse data til oss.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *