Vi gratulerer Torunn, Lena, Ingvill, Ingrid, David, Elias og Kristian som nye Beerenberg-bestigere, og Silje, Sigmund og Johan med nok en tur opp til toppen.

Midt i natta fredag 28. mai dro 10 av årets sommerbesetning avgårde mot Ekerolddalen. Været de siste dagene hadde vært upåklagelig, og det ble derfor bestemt dagen i forveien at man skulle gjøre ett forsøk på å bestige Beerenberg. Klokken 0504 gikk derfor en noe spent og litt trøtt gjeng fra Ekerolddalen (19 moh) og 9 kilometer senere var de oppe ved Nunataken (1550 moh) rundt klokken 10. Der ble det en lunsjpause på nesten to timer og mulighet for å nyte sola, før de bandt seg inn i taulag og satte kursen videre oppover.

Turen derifra og opp må sies at gikk veldig bra, og det var bare noen mindre bresprekker som måtte forseres. Klokken 1440 nådde de Haakon VII’s topp, men etter at det hadde vært vindstille på flere partier på vei opp, blåste det selvsagt på toppen, og det ble dermed en kort fotoseanse før turen begynte nedover igjen.  

1700 var de tilbake på Nunataken, og etter en liten pause der fortsatte turen videre nedover til Ekerolddalen.

Det var en rimelig fornøyd gjeng som kom tilbake til stasjonen i 9 tiden på kvelden. Der ble de møtt med sprudlevann, flagg og hjemmelaget pizza som bare toppet en helt fantastisk dag.

Før start i Ekerolddalen
Det lå et lavt skydekke på vei ned
Dagens rute

Til slutt må vi takke Sigmund, Silje og Johan for topp opplegg i forkant, og for at dere vil bruke av deres tid, erfaringer og kompetanse på å ta med oss andre trygt opp og ned. Dette var et fint minne som vil huskes for resten av livet.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *