En aktivitet som alltid er spennende her oppe er om planlagte fly kommer seg ned på denne værutsatte øya. 1. desember var det klart for juleflyet som var fullastet av julegodter, julemat, julepost, juleforsyninger og besøkende til øyas beboere.

I november har været vært veldig skiftende, og med det menes skiftende vindretning. For det har for det meste vært mye vind og noe snø som har ført til at snøen har flyttet på seg rundt omkring. Noen har allikevel klart å karre seg ut på turer til hytter og topper. Vi håpet at det meste av uværet var lagt bak oss når vi på første dag i desember skulle ha fly. Værvarselet viste at det skulle blåse natta og morgene og på ettermiddag, mens det midt på dagen skulle være litt bedre vær. Dagen opprant og det var tett snøfokk rundt bygningene her. Flyavgang fra Gardermoen ble utsatt en halv time, og da flyet tok av der, ble været betraktelig bedre her på øya.

Flyet hadde en fin landing og de besøkende hadde en fin ettermiddag her på øya med god lunsj og omvisning på stasjonen og tur til Kvalrossen. Covid-tiltak var satt inn så vi slapp å få smitte inn til øya. Besetningen tok hurtigtest noen dager etter besøket og alle testene var negative.

Flyet tok av uten problemer og hadde en fin tur ned til fastlandet igjen. På stasjonen var det hektisk aktivitet med å få på plass alle matvarene og andre ting som var kommet med flyet. Da vi satt og spiste middag blåste det opp igjen og snøfokken stod rundt bygningene her igjen. En perfekt flydag med andre ord.

Foto: Therese Kirkevold Krane. Tekst: Bjørn Ove Finseth

Det er stengt for kommentarer.