Høvding bursdag

Lørdag 6 mars var tiden endelig kommet for å feire vår kjære høvding Odd Inge Haravik sin 60 årsdag. Og til denne feiringen her ble det ikke spart på hverken pomp eller prakt på Jan Mayen. Kjøkkenet hadde disket opp en 3 retters som ville vært Michelin stjerne kandidat om den ble servert i mer siviliserte strøk.  Lun kongekrabbe til forrett, tidenes Bacalao til hovedrett og en sjokoladekake med vaniljeis som vi kommer til å drømme om i lange tider til dessert. 

Et av mange høydepunkt under middagen var når E-sjef Morten overrasket Høvdingen med hilsener fra fastlandet på video. Der var det hilsener fra familie og venner, fra kolleger gjennom et langt yrkesliv i forsvaret og til slutt fra forsvarssjefen selv. Det ble en utrolig fin stund og jeg tør påstå at det ikke var mange tørre øyne igjen i salen under alle de fine og rørende hilsenene.  

Kort oppsummert ble det en fantastisk kveld, verdig en fantastisk høvding. 

Tradisjon tro når det er bursdag blir høvdingen geleidet inn i spisesalen
Her kunne kjøkkensjef Anne overrekke Høvdingen sin nye krone. Det er lett å se at han var temmelig fornøyd med det!
Den lune kongekrabben på vei inn på fatene
Men før det kan spises er det som alltid Kongen sin skål
En smørblid 60 åring.
Bacalaoen som var til hovedrett fikk terningkast 6 av alle mann.
E-sjefen Morten sin tur til å holde tale. Lite viste vi at han hadde en overraskelse på lur…
Som en overraskelse hadde gjengen nede på E avdelingen fått tak i rørende hilsener fra familie og venner, kolleger og forsvarssjefen selv. Dette ble en skikkelig fin stund og jeg tør påstå at det ikke var mange tørre øyne igjen i salen.
Tønnelokk med inskripsjon og Jan Mayen kniven hører med når det feires bursdag.
En stolt og rørt Høvding takker for en spesielt fin feiring.

Det er stengt for kommentarer.