Så var den Stian sin tur til å bli hyllet her på ishavsøya. Og er det noen som virkelig fortjener å bli hyllet som ishavsbeboer, så er det Stian. Stian har med sin iver, antakelig vært mer ute i terrenget her på Jan Mayen enn innomhus. Fotoapparatet, liggeunderlag og mat er alltid med på turene og når han kommer tilbake så er han i fyr og flamme over det han har sett. Han kan gjerne sitte i 5 timer på toppen av Borga for å vente på det rette lyset for å ta det perfekte bildet.

Men denne lørdagen, den 22. januar, måtte han tilbringe dagen innendørs. Det vil si, han var på jobb først og så ble det basseng og festmiddad. Etterpå ble det kombinert bursdagsfest og solfest. Sola skulle jo komme tilbake dagen før.

Utpå ettermiddagen, ble soldagen feiret med nybakte solboller.

Foto: Bjørn Ove Finseth

Senere på ettermiddagen ble det bading i det varme bassenget mens snøfokken drev over vannoverflata så hodene som stakk opp ble hvite. HVOR ER SOLA?????

Så var det klart for middag. Stian ble geleidet inn mellom Inger-Ann og Elisabeth. Vel til bords hyllet Inger Ann han med en tale. Stian fikk overrakt gaver av Høvdingen også.

Foto: Baard Meldal-Johnsen

Så var det klart for helstekt hjortefilet med godt tilbehør og før desserten ble bursdagssangen sunget.

Foto: Bjørn Ove Finseth

Til dessert ble det servert panna cotta med frisk bringebærsaus og mandelflarn.

Det fortelles at feiringen av Stian og solas tilbakekomst varte langt utover natten med quiz, stolleken, dans og mye moro.

Tekst og foto: Bjørn Ove Finseth

Det er stengt for kommentarer.