Forsyningstur til Vera

I helgen var det et tidsrom med «godt» vær og da passet det fint å ta en forsyningstur til Vera. Den er en av beredskapshyttene våre på denne øya, slik at det må til enhver tid være rikelig med vann, ved, propan og feltrasjoner der. Slikt er viktig, føre var enn etter snar er best. Christer fraktet alt i bandvogna så langt det lot seg gjøre opp Borgdalen og til høyden vest av Høysåta. Derfra kjørte Borghill snøscooter, med slede fram og tilbake til hytta i Sjuholenderbukta. Rune og Ben hadde dratt over dagen før med sine egne travere, ski og truger, og bidro til å lesse av og på. Ben måkte frem vedskjulet etter at kong vinter har lagt ned en betydelig mengde snø i bakken øst for gammel-Vera og nært begravd inngangen.  Det ble tre turer på lørdag og en siste tur på søndag. Været forverret seg med sterk vind på lørdag kveld så derfor ble det også en søndagstur.

Stormen hadde herjet med døra og vindfanget på ny-Vera så høvdingen måtte til med praktiske ferdigheter. Døra måtte av og ut av karmen og vatres opp samt endres slik at det ble romslig for dørbladet. Hengsler måtte benkes og rettes, og ny dørslå ble montert. Det er nok ikke bare vinden som har herjet med vindfanget. Havet har også formet stranda og løftet drivtømmer helt opp i hytteveggen og trolig har båra også løftet på vindfanget.

Havhesten «kneget» i fjellknausene og ei og annen stjerne glitret på kvelden. Det ble sjokolade og rødvin til kveldskos og premie for utført arbeid.

Kjøreruta er behørig merket på GPS, og samtidig ble det bragt med flere plastkuler for å merke stien til Vera slik at det er lettere å finne frem når det er dårlig sikt. Merkingen er ikke fullført så her blir det flere muligheter til fjelltur og frisk naturopplevelse.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *