Forsyningsfly til Jan Mayen :)

    

    

    

Sist uke var det flydag igjen. I god tid satt stasjonen alle kluter til for å forberede å få Hercules på bakken. Alt var klart; vi var klar, de reisende var klar, cargo var klart…men, flyet var ikke helt i rute skulle det vise seg, så tirsdag kom melding om at flydagen ble utsatt til torsdag isteden.

Torsdagen kom og Jan Mayen glitret! NÅ var alt klart, lite vind, hvitt og flott, tindrende klarvær og sol! Flyet var i rute, flytiden ble rett under 3 timer før vi så Hercules i horisonten. Nok en fantastisk landing i ishavet ble foretatt, denne gang med Beerenberg som glitret i bakgrunnen. Resten av Djeveløya var frostig hvit, akkurat slik vi ønsker den skal være hele vinteren gjennom. Besøkende og besetning strålte i gjensynsglede, og som vanlig på flydag gjaldt det å sjonglere både jobb og sosialt de timene flyet stod på bakken.

Som alltid forsvant de få bakketimene fort, denne gang fikk iallfall de fleste besøkende med seg seg en tur ut i dagslys og sol. Man møtte smilende folk overalt, arktis var virkelig arktis denne dagen. Presis klokka 16 var flyet på vingene igjen, som en sort fugl fønix tok den en sving over Beerenbergs kraterkant for deretter å forsvinne ut i det blå med retning fastlandet.

På stasjonen er ikke flydagen helt over selv når både flyradio og rullebanelys slukkes. Da venter noen tonn forsyninger som hurtig må settes på kjøl eller frys før alt blir ødelagt. Nok en gang bidrar alle, på rekke og rad får vi sendt varer fra hånd til hånd og parkert dem i rett kjøl, frys eller tørrvarehylle. Det ble ryddet i ca 4 tonn før vi kunne avslutte flydagen og la resten av cargo’et vente til dagen etter.

Vi takker så mye for etterlengtet forsyninger, for post og pakker, og ikke minst for at våre besøkende tok hele den lange turen til Jan Mayen for å være noen timer her sammen med oss. Vi gleder oss allerede til neste gang.

Tekst og bilder skal ikke kopieres uten tillatelse. Opphavsretten til bildene tilhører fotografene

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *