Føling i fjæra

På lørdag kom endelig båten med sommerens forsyninger og andre varer til stor glede for oss alle. Det som derimot ikke var like heldig var at været ikke spilte helt på lag med oss, så det ble noe utfordrende å utføre losse- og lastejobben borte i Kvalrossbukta. Værmeldingen for område D2 (som Jan Mayen befinner seg i) var nemlig meldt fra grov sjø til dels svært grov sjø, og i løpet av dagen hadde vi flere årstider om hverandre. Dessverre var ikke sommeren en av de.

Det ble derfor en tidkrevende dag da David og Sigmund stadig måtte fylle på med masse på den provisoriske rampen de hadde laget, og når Sørøysund i tillegg slet med å ligge i ro (siden bølgene flere ganger dro den ut fra stranden), så gikk timene fort. Det tok nemlig rundt 20 timer fra båten la til i Kvalrossbukta, før den returnerte tilbake til Harstad søndags morgen. I tillegg til de to gutta var det Silje, Svein Idar, Torunn og Finn-Thore som sto for organiseringen og beredskapen i Kvalross. Alle de andre som var igjen på stasjonen bidro med lossing av varene som blant annet skulle til bilverkstedet, krambua og kjøkkenet.

Nå er endelig alt av fryse- og kjølelager fylt opp igjen på kjøkkenet, og tradisjon tro etter å ha fått forsyninger var det taco på søndag med masse digge, sprøe og herlige grønnsaker i alle regnbuens farger.

En stor takk til driftsavdelingen, og da spesielt David og Sigmund som har stått på i flere uker i forveien og i etterkant for meget godt utført arbeid. Så må man også selvsagt takke alle de andre avdelingene som var involvert, for all jobbingen i forbindelse med båtanløp må vi si er selve definisjonen på lagarbeid 🙂

Det er stengt for kommentarer.