Da lakker det og lir mot slutten av dette eventyret. Besetningen er i full gang med å vaske ned det som skal vaskes og klargjøre stasjonen for en ny besetning. Allikevel tar vi oss tid til å feire at vi om 10 dager har vært her i nøyaktig et halvt år. Mye er gjort og mye er opplevd så det var tid for noen taler, utedeling av velfortjente diplomer og minne om at vi har tjenestegjort her oppe. Alt ble innrammet av et meget godt måltid tilberedt av Lene og en festlig stund i et nymalt og pent pyntet verksted. Til og med fyrverkeri ble sendt opp, selv om det egentlig var tiltenkt nyttårsaften.

Alle får et synlig minne fra stasjonen etter oppholdet her. Stasjonssjef Inger-Ann ga oss alle fine ord med på veien og overrakte gavene til hver enkelt.

Her er det Oddvar som blir takket av.

Kjentmannsmerket ble gitt til Cato, Inger-Ann og Kurt for å ha besøkt Ulla, Polheim, Maria Musch og Høybergodden til fots, ski eller sykkel.

Superkjentmannsmerket ble gitt til Cato, Kurt, Inger-Ann, Bjørn André og Baard for å ha besteget minst 18 av 50 navngitte topper på øya.

Therese får velfortjent diplom for å ha klart kravet til Kvalrossløpet av idrettspresidenten Kristian.

Merke for Kvalrossløpet ble gitt til Inger-Ann, Elisabeth, Kristian, Therese og Kurt for å ha løpt fra Kvalrossbukta til Olonkinbyen, hele 9 km på mye løs sand.

Det ble også foretatt navnedåp av to nye kjøretøy som har kommet til øya. To sekshjulinger fikk navnene Gunhild og Bjørn.

De nye farkostene Bjørn og Gunhild.
Tre av fire Bjørn-er på øya denne sesongen er samlet.

Tekst: Bjørn Ove Finseth. Foto: Baard Meldal-Johnsen.

Det er stengt for kommentarer.